ChinMaya

Így segíthetek

Kiegészítő kezelések

A mozgásterápia során kiegészítő kezelésként, a szabad mozgások segítése az ízületek mozgásterjedelmének növelése, a fájdalom csillapítása, és a szöveti letapadás oldása érdekében használatos mobilizációs technikák.

KIEGÉSZÍTŐ KEZELÉS

Köpöly

A köpöly terápia egy hagyományos gyógyító eljárás, amely évszázados múltra tekint vissza. Ezt az eljárást eredetileg a kínai és az ázsiai orvoslásban alkalmazták, és különféle kultúrákban és népeknél is megtalálható. A terápia lényege, hogy speciális edényeket vagy poharakat, amiket köpölynek neveznek, a bőr felületére helyeznek, majd létrehoznak egy vákuumot a bőr és a pohár között.

A KÖPÖLY KEZELÉS HATÁSAI

 • Fájdalomcsillapítás: A terápia segíthet enyhíteni az izomfeszültséget és az ízületi fájdalmakat, mivel a fokozott véráramlás javíthatja a szövetek oxigén- és tápanyagellátását.
 • Méregtelenítés: A vákuum hatása révén a bőr alatti szövetekbe és a kötőszövetek közé is fokozott véráramlás érkezik, amely segíthet a toxinok eltávolításában és a nyirokkeringés serkentésében.
 • Stresszcsökkentés: A köpöly terápia kellemes és relaxáló élményt nyújthat, amely segíthet a stressz és a feszültség csökkentésében.
 • Energiablokkok feloldása: A hagyományos kínai orvoslás szerint a testben az energia (chi) áramlása lehet akadályozott vagy blokkolt, és a köpöly terápia segíthet ezeket a blokkokat feloldani.
 • Rendszeres egészségmegőrzés: Sok ember a köpöly terápiát rendszeresen alkalmazza az általános egészségmegőrzés és a test harmóniájának fenntartása érdekében.

FIGYELEM!

A kezelésnek vannak indikációi és kontraindikációi! Vagyis, amikor a köpöly kezelés alkalmazható és amikor nem alkalmazható! Ezért minden esetben a fizikai állapot, az egyéni körülmények figyelembe vételéhez kötött a használata (Az egyedi állapot a mérvadó)!

KIEGÉSZÍTŐ KEZELÉS

Flossing

A flossing egy mobilizációs technika, amelyet a testmozgás és a rehabilitáció terén alkalmaznak. A kezelés hatása a kompresszió és a mozgás egységén alapul. A kettő kombinációja a szövetekre (izmok, ízület és fascia) egyfajta feszültségoldó hatást gyakorol.

A MECHANIZMUS LEÍRÁSA RÖVIDEN

Egy speciális rugalmas gumiszalagot tekerünk fel a kezelendő területre a szükséges mértékű feszítéssel, ez a külső erő (szalag), ami így lefogja az izmot, a felsőbb fasciális rétegeket. Ezzel egyidejűleg egy másik külső erő, a mozgás (terápiás jelleggel átmozgatjuk, mobilizáljuk, lazítjuk, erősítjük, nyújtjuk, vagy éppen ezek kombinációját alkalmazzuk az adott területen) elmozdítja egymáshoz képest a különböző fasciális rétegeket. A kettő kombinációja így mechanikusan oldja az egyes rétegek közötti letapadást.

A FLOSSING ALKALMAZÁSI TERÜLETE

 • Általánosan: Végtagokon és törzsön használjuk, fájdalom és mozgáskorlátozottság esetén
 • Prevenció esetében: Egészséges egyén esetében sérülés megelőzése érdekében használjuk (érdemes edzés esetében az utolsó néhány gyakorlatot rendszeresen floss szalaggal végezni. Ekkor cél a mobilitás megőrzése, javítása.
 • Rehabilitáció esetében: Sérülésből való felépülés, akut vagy krónikus túlterhelés esetén használható, a gyógyulási folyamat támogatására

FIGYELEM!

A kezelésnek vannak indikációi és kontraindikációi! Vagyis, amikor a floss kezelés alkalmazható és amikor nem alkalmazható! Ezért minden esetben a fizikai állapot, az egyéni körülmények figyelembevételéhez kötött a használata (Az egyedi állapot a mérvadó)!

mozgás

egyensúly

természetesség

önfejlesztés

az órák Lemondási szabálya

Az órák lemondására is van lehetőség az alábbiak figyelembe vételével!

 • Órát lemondani az időpontot megelőző 24 óráig van lehetőséged telefonon vagy messengeren !
 • 24 órán belüli lemondás esetén, az elmaradt óra teljes díja fizetendő a következő alkalommal!
 • Bérlet esetében az elmaradt óra a következő alkalommal a bérletből kerül levonásra!
 • Az elmaradt óra díjának rendezésére készpénzben van lehetőség!

Részvételi szabályok

Ahhoz, hogy mindenki számára a foglalkozás zavartalan legyen, valamint magas színvonalon történjen a következő szabályokat légyszíves betartani!

 • Az órákon való részvétel kizárólag bejelentkezéssel lehetséges!
 • A megbeszélt időpont előtt legalább 10 perccel érkezz, hogy legyen elegendő időd az átöltözésre!
 • Maximálisan ügyelünk a higiéniai szabályokra, ezért kérlek, hogy érkezést követően  kézmosással te is segítsd e törekvésünket!
 • A le nem mondott órákat a következő alkalommal kérlek rendezni!

Ez a webhely sütiket használ, hogy jobb böngészési élményt kínáljon a felhasználónak. Adatvédelmi tájékoztató